Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ρε (Ι)μπαγάσα «κερνάς» καλά γκολάκια! Δείτε τα γκολ (Video)

Με τον Άριελ Ιμπαγάσα... να προσφέρει το ένα γκολ πίσω από το άλλο, ο Ολυμπιακός κάνοντας... βόλτα στην Νέα Σμύρνη κέρδισε 3-0 (Τζιμπούρ(2), Μιραλάς) τον Πανιώνιο και βρέθηκε ξανά στην κορυφή!...
Ανεβαίνει ο Ιμπαγάσα, πετάει ο Ολυμπιακός! Ο Αργεντίνος σε μεγάλα κέφια, έκανε ό,τι ήθελε στο κέντρο και με τον Τζιμπούρ να φτάνει τα 12 τέρματα από τον προηγούμενο Γενάρη οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν άνετα 3-0 από τη Νέα Σμύρνη παραμένοντας έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας.


Έτσι έπαιξαν
Παρά τις ενδείξεις των προηγούμενων ημερών ο Βαλβέρδε δεν άρχισε με τον Μόνχε στη βασική ενδεκάδα. Ο Βάσκος παρουσίασε την ομάδα του με 4-2-3-1, κάτω από τα δοκάρια ο Κοστάντσο, ενώ την αμυντική τετράδα συνέθεσαν οι Μανιάτης, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Xολέμπας. Ο Μακούν, άρχισε για πρώτη φορά σε ματς πρωταθλήματος, δίπλα του ήταν ο Ορμπάιθ, ενώ ο Αριέλ Ιμπαγάσα ανέλαβε καθήκοντα οργανωτή. Οι Αμπντούν (δεξιά) και Μιραλάς (αριστερά) στις δύο πτέρυγες, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Ράφικ Τζιμπούρ.


Σχήμα με πολυπρόσωπο κέντρο παρέταξε ο Τάκης Λεμονής με σχήμα 4-2-3-1. Ο Ελευθερόπουλος κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Πετκάκης, αριστερά ο Κβιρκβέλια, ενώ κεντρικό δίδυμο ήταν οι Σιόβας, Τσότσαλιτς. Στο κέντρο οι Ρόκας, Κουμορτζί και Γουνδουλάκης, στα άκρα Εστογιανόφ και Ριέρα, ενώ στην κορυφή ο Κούτσι.


Στροφές μετά το 25' και... καθάρισε


Το... άγχος της κορυφής κράτησε μόλις 20 λεπτά για τον Ολυμπιακό, με το πρώτο τέταρτο να ανήκει αποκλειστικά στον Πανιώνιο. Καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, ο Εστογιανόφ έβγαινε από τα δεξιά και απειλούσε, ενώ και η μεσαία γραμμή των γηπεδούχων πάταγε καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο. Αν μάλιστα στο 17' ο Σιόβας δεν έχανε απίστευτη ευκαιρία, τότε το ματς θα μπορούσε να πάρει άλλη τροπή. Μετά το 20λεπτο, ο Ολυμπιακός ανέλαβε την πρωτοβουλία, Μακούν και Ιμπαγάσα συνεργάζονταν άψογα και ο Αμπντούν έδινε λύσεις από τα δεξιά.
Στο 23' ο Αλγερινός έστειλε... μήνυμα, με το σουτ όμως να περνά άουτ και δυο λεπτά αργότερα, ο Μακούν που έβγαινε αρκετές φορές ως κρυφός έχασε ακόμα μια ευκαιρία, αφού το πλασέ του δεν βρήκε στόχο. Τρίτη και... φαρμακερή όμως στο 33' και αφού η Νέα Σμύρνη είχε... γείρει, με τον Τζιμπούρ να εκμεταλλεύεται την εξαιρετική ασίστ του Ιμπαγάσα και με ψύχραιμο πλασέ να ανοίγει το σκορ!
Ο Πανιώνιος θα μπορούσε στο 41' να μπει ξανά στο ματς, και σε μια από τις λίγες περιπτώσεις που η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε, ο Κούτσι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχασαν το... δώρο και στο 43' ο Ιμπαγάσα με ακόμα μια μπαλιά-ξυράφι έχρισε σκόρερ τον «κοιμισμένο» μέχρι εκείνο το σημείο Μιραλάς.


Συντήρηση με... Ιμπαγάσα!


Ο Ιμπαγάσα φρόντισε με τις δυο ασίστ του να «καθαρίσει» το ματς ο Ολυμπιακός από το α' μέρος, όμως είχε διάθεση για περισσότερα πράγματα. Οι «ερυθρόλευκοι» με σβηστές μηχανές είχαν τον έλεγχο του ματς, το κέντρο του Πανιωνίου ήταν «εγκλωβισμένο» και ανάλογα με τις διαθέσεις τους έβγαιναν στην επίθεση και απειλούσαν. Στο 66' η σέντρα σουτ του Χολέμπας δεν βρήκε στόχο, όμως δυο λεπτά αργότερα ο Ιμπαγάσα έκοψε στα δυο την άμυνα του Πανιωνίου έβγαλε μόνο του τον Αμπντούν και ο Αλγερινός με ασίστ πάρε βάλε στον Τζιμπούρ έδωσε την ευκαιρία στον συμπατριώτη του να χριστεί δεύτερη φορά σκόρερ!




Man of the Match: Πέτυχε δυο τέρματα οδηγώντας τον Ολυμπιακό σε μια εύκολη απέναντι στην πρώην του ομάδα. Ο Ράφικ Τζιμπούρ ήταν ουσιαστικός απέδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και τα 12 τέρματα από τον προηγούμενο Γενάρη μαρτυρούν πως οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν κίνηση -ματ με την απόκτησή του. Δεν πανηγύρισε τα γκολ που πέτυχε, ενώ το χειροκρότημα των «κυανέρυθρων» ήταν η ανταμοιβή του.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...