Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Συνελήφθη ο Καντάφι - Βρέθηκε νεκρός - (Δείτε τη φωτογραφία) UPDATE

Τον Μουαμάρ Καντάφι ισχυρίζονται ότι έπιασαν οι εξεγερμένοι της Λιβύης. Στη γενέτειρά του οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών. Η μεταβατική Κυβέρνηση κατάφερε να ...
συλλάβει τον πρώην ηγέτη της Λιβύης συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι σύμφωνα με ισχυρισμούς ενός από τους διοικητές της που έθεσαν υπό τον έλεγχο τους τη γενέτηρά του Συρτή, όπως αναφέρει το ΒΒC.


"Τον έχουμε συλλάβει. Είναι τραυματισμένος και στα δύο του πόδια" αναφέρει ο Αμπντέλ Ματζίντ στο Reuters και προσθέτει "Τον μεταφέραμε με ασθενοφόρο". Με δήλωση στο το Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμεντ Λέντ, υπεύθυνος της μεταβατικής κυβέρνησης, αναφέρει ότι "Είναι σοβαρά τραυματισμένος αλλά εξακολουθεί να αναπνέει".


Η μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε σήμερα ότι καταλήφθηκαν από τους αντικαθεστωτικούς και οι τελευταίες θέσεις των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι, στη γενέτειρα πόλη του, Σύρτη.
"Η Σύρτη απελευθερώθηκε. Δεν υπάρχουν πια δυνάμεις του Καντάφι. Τώρα καταδιώκουμε τους μαχητές του που επιχειρούν να διαφύγουν" δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο στρατηγός Γιουνούς αλ Αμπντάλι, επικεφαλής των επιχειρήσεων στο ανατολικό τμήμα της πόλης.


Η κατάληψη της Σύρτης επιβεβαιώθηκε και από έναν δεύτερο αξιωματικό των στρατιωτικών δυνάμεων του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου (NTC).






Ανταποκριτής του BBC στα περίχωρα της Σύρτης -περίπου 360 χλμ ανατολικά της λιβυκής πρωτεύουσας- δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει άμεσα την πτώση της πόλης, μεταδίδοντας ότι η κατάσταση είναι πολύ συγκεχυμένη.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...