Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Άνεργος πατέρας δύο παιδιών ο άτυχος διαδηλωτής

Οικογενειάρχης οικοδόμος που δεν εργαζόταν τα τρία τελευταία χρόνια, ήταν σύμφωνα με συναδέλφους του ο άτυχος διαδηλωτής. Σε εξέλιξη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στη μνήμη του. Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης καταγόταν από ...
τη Ροδόπη και εργαζόταν ως χτίστης. Όπως αναφέρει ο "Ριζοσπάστης" σε νεαρή ηλικία είχε οργανωθεί στο Κόμμα, ενώ από το 1980 ήταν οργανωμένος στο Συνδικάτο Οικοδόμων. Μέχρι πρότινος ήταν Ταμίας του παραρτήματος ΠΑΜΕ Βύρωνα, στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.


"Ήταν καλός μάστορας και δουλευταράς. Τώρα τον έφαγαν τα χημικά", δήλωσε στα "Νέα" ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα, Σπύρος Λινάρδος. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου μεταφέρθηκε από την πλατεία Συντάγματος.


Στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, μεταφέρθηκε "απνοϊκός, χωρίς σφυγμούς, με μυδρίαση, χωρίς τραύμα", ενώ οι γιατροί προσπάθησαν μάταια επί περίπου 50 λεπτά, να τον επαναφέρουν.


"Η ασφυξία από τα δακρυγόνα μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστική ανεπάρκεια και να αποτελέσει αφορμή θανάτου. Τις τελικές διαπιστώσεις θα τις κάνουν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις", δήλωσε ο κ. Ηλίας Σιώρας, καρδιολόγος και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον "Ευαγγελισμό".


Σύμφωνα με μαρτυρίες, που επικαλείται η εφημερίδα "Ριζοσπάστης", ο 53χρονος ένιωσε αδιαθεσία από τα δακρυγόνα και λιποθύμησε, με αποτέλεσμα άλλοι διαδηλωτές να τον σηκώσουν στα χέρια και να τον μεταφέρουν εκτός της πλατείας Συντάγματος, στο Ζάππειο.


Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ και στο σημείο κατέφθασε δίκυκλο, ωστόσο, όταν οι διασώστες διαπίστωσαν ότι τα συμπτώματα ήταν σοβαρά, κάλεσαν δεύτερη φορά για ασθενοφόρο, το οποίο έφτασε στο Ζάππειο στις 16.30 περίπου.


Τη θλίψη της για το θάνατο του 53χρονου εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.
"Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει την βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του διαδηλωτή, που οφείλεται στον αυταρχισμό και στην χρήση δεκάδων τόνων χημικών από την Αστυνομία, που σε συνεργασία με τους γνωστούς –άγνωστους θέλησαν να διαλύσουν την σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση", αναφέρει στην ανακοίνωσή της.


Το τελευταίο "αντίο" θα πουν φίλοι και συγγενείς το Σάββατο στις 12:30, στο νεκροταφείο του Βύρωνα.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...