Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Διαβιβάστηκαν τα φύλλα επίταξης και στη Θεσσαλονίκη

Στην αστυνομία διαβίβασε η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης τα απαντητικά που έστειλαν οι δήμοι, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση για την πολιτική επίταξη των ...
εργαζομένων, ώστε να ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων.


Η διαδικασία ολοκληρώθηκα από την αντιπεριφέρεια, καθώς η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τελούσε υπό κατάληψη από την περασμένη Τρίτη μέχρι χθες. Το βράδυ της Παρασκευής, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με εργαζόμενους του Δήμου, ευχήθηκε να λήξει απόψε η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα και από τις 12 τα μεσάνυχτα να ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων.


Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, διευκρίνισε ότι ο νόμος προβλέπει την παραπάνω διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις και εξέφρασε την ελπίδα όλοι οι εμπλεκόμενοι να συμβάλλουν στο να καθαρίσει η πόλη το συντομότερο δυνατό.


Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης συνιστά στους πολίτες:
- Να μην απομακρύνουν από τις κατοικίες τους τα σκουπίδια, μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος.
- Να κρατούν τα σκουπίδια στις κατοικίες τους, κλεισμένα ερμητικά σε ανθεκτικές πλαστικές σακούλες και σε εξωτερικούς χώρους (λ.χ. στις βεράντες, αυλές, αποθήκες.
- Να αποφεύγουν με οποιοδήποτε τρόπο την επαφή ή άμεση έκθεσή τους στους όγκους των απορριμμάτων. Ειδικά, να μη επιτρέπουν τα παιδιά να συγκεντρώνονται και να παίζουν στα σημεία συγκέντρωσης μεγάλων ποσοτήτων σκουπιδιών, όπως λ.χ. στις πλατείες και στους ακάλυπτους γενικά χώρους.
- Να φροντίζουν με οποιοδήποτε τρόπο να αποτρέπουν τη διασπορά των απορριμμάτων (λ.χ. με το παρκάρισμα κτλ)
- Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να αποφύγουν την προσέγγιση των ζώων στα σκουπίδια
- Να δίδουν ιδιαίτερη φροντίδα στην τήρηση της καθαριότητας στις κατοικίες τους καθώς και στην ατομική τους υγιεινή.


Εκκληση Μπουτάρη στους εργαζομένους στην καθαριότητα




Στο μεταξύ, την ευχή να λήξει απόψε η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα και από τις 12 τα μεσάνυχτα να ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με εργαζόμενους του Δήμου.


Όπως είπε ο κ. Μπουτάρης μόνο στον κεντρικό δήμο της πόλης έχουν συσσωρευτεί πάνω από πέντε χιλιάδες τόνους σκουπίδια γεγονός που σημαίνει ότι η πόλη δεν πρόκειται να «καθαρίσει» σε λιγότερο χρονικό διάστημα από πέντε μέρες.


Αναφορικά με την επιστράτευση εργαζομένων στην καθαριότητα ξεκαθάρισε ότι ο δήμος δεν επιθυμεί να φτάσει στο σημείο αυτό και θα προτιμούσε η κατάσταση να ομαλοποιηθεί με τη λήξη της απεργίας και τη συμβολή των εργαζομένων.


Οσον αφορά το ενδεχόμενο εμπλοκής ιδιωτών ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης διευκρίνισε ότι αν δεν επαρκέσουν τα αυτοκίνητα του δήμου για να καθαρίσει η πόλη γρήγορα, τότε θα αναζητηθούν οχήματα και από ιδιώτες προκειμένου να τα λειτουργήσει το προσωπικό του δήμου. Πάντως υπογράμμισε ότι η λύση αυτή κοστίζει και δεν είναι προτιμητέα.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...