Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Καθ' οδόν τα πρώτα 700.000 "ραβασάκια"...

Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", οι πρώτες αποστολές ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδας και ένας αριθμός 400.000 λογαριασμών έχει ήδη παραληφθεί, ενώ άλλοι 300.000 βρίσκονται στο ...
ταχυδρομείο, καθ' οδόν προς τους αποδέκτες τους.


"Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών και στην περίπτωση μη εξόφλησης μέχρι την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού αυτού, να προβαίνει στην έκδοση εντολής διακοπής ρεύματος", αναγράφεται πάνω τους με διακριτικό τρόπο.


Σημειώνεται ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν το σύνολο του οφειλόμενου ποσού (τέλος συν ρεύμα) εντός 40 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού. Ωστόσο, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, εξόφληση του λογαριασμού θα πρέπει να γίνεται εντός 28 ημερών από την ημερομηνία έκδοσής του!


"Στον συγκεκριμένο λογαριασμό που αφορά σε τετράμηνη κατανάλωση (από 8 Ιουνίου έως 7 Οκτωβρίου 2011), ο καταναλωτής που χρωστά για ρεύμα, δημοτικούς φόρους, τέλη και ΕΡΤ το ποσό των 84 ευρώ, καλείται να καταβάλει επιπλέον 252 ευρώ για την πρώτη δόση του τέλους ακινήτων. Συνολικά, δηλαδή, 336 ευρώ. Ο λογαριασμός έχει εκδοθεί στις 10 Οκτωβρίου και κανονικά, με βάση το 40ήμερο, η διαδικασία έκδοσης εντολής διακοπής ξεκινά στις 19 Νοεμβρίου. Ωστόσο, ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας πληρωμής, μετά την οποία ενεργοποιούνται οι διαδικασίες αποκοπής του ρεύματος, αναγράφεται η 7η Νοεμβρίου, δηλαδή 12 ημέρες νωρίτερα από το 40ήμερο", αναφέρει χαρακτηριστικά.


Από τα ακριβά προάστια θα ξεκινήσει η διακοπή ρεύματος
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η εντολή για διακοπή ρεύματος για όσους δε πληρώσουν το ρεύμα θα ξεκινήσει από τα ακριβά προάστια και γενικά από περιοχές με υψηλές τιμές ζώνης και πελάτες με υψηλές καταναλώσεις.Η παροχή του καταναλωτή αυτού θα κόβεται πρώτη θα είναι εκείνου που η τιμή ζώνης είναι υψηλότερη αλλά και όσο μεγαλύτερος είναι ο λογαριασμός.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...