Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Νέα Ζηλανδία: 150 τόνοι πετρελαίου ξεχύθηκαν στη θάλασσα

Ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή σημειώθηκε στη Νέα Ζηλανδία εξαιτίας της διαρροής 150 τόνων πετρελαίου στη θάλασσα από το δεξαμενόπλοιο MV Rena, λόγω της...
κακοκαιρίας.


Το δεξαμενόπλοιο είχε προσαράξει την περασμένη εβδομάδα σε ύφαλο, έξω από το λιμάνι Τοράνγκα, και τα σωστικά συνεργεία της χώρας έδιναν όλες αυτές τις ημέρες μάχη για την άντληση πετρελαίου, έτσι ώστε να μην διαρρεύσει σε περίπτωση που δημιουργούνταν ρήγμα.


Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, οι εργάτες αναγκάστηκαν χθες να σταματήσουν την άντληση από το δεξαμενόπλοιο και τον καθαρισμό των παραλιών, με αποτέλεσμα τόνοι πετρελαίου να ξεχυθούν στη θάλασσα.


«Το περιστατικό αυτό έφτασε σε ένα σημείο, που πλέον χαρακτηρίζεται ως η σοβαρότερη περιβαλλοντική καταστροφή στο θαλάσσιο περιβάλλον της Νέας Ζηλανδίας», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος, Nick Smith.


«Κατά την άποψή μου, τα τραγικά περιστατικά που σημειώθηκαν ήταν αναπόφευκτα από τη στιγμή που το δεξαμενόπλοιο MV Rena προσάραξε στον ύφαλο το πρωί της Τετάρτης», επισήμανε.


Το λιβεριανό φορτηγό πλοίο MV Rena, ηλικίας 32 χρόνων, έχει πλήρωμα 25 ατόμων και μεταφέρει 2.171 δοχεία με επικίνδυνα υλικά.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...