Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ευρωμπάσκετ: Ζούρος "Θα δώσουμε την ψυχή μας μέσα στο γήπεδο"

Στον ρυθμό του αυριανού νοκ άουτ προημιτελικού με τη Γαλλία (18:00) χτυπάει τις τελευταίες ώρες η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ. Η Εθνική μας προετοιμάζεται με στόχο την υπέρβαση στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, καθώς με νίκη επί της πανίσχυρης ομάδας των...
Τόνι Πάρκερ και Γιοακίμ Νοά εξασφαλίζει, πέρα από την πρόκριση στα ημιτελικά και τη δυνατότητα διεκδίκησης ενός μεταλλίου, τη συμμετοχή στο Προολυμπιακό τουρνουά εν όψει Λονδίνου.


«Θα δώσουμε και την ψυχή μας», τόνισε για το αυριανό ματς ο προπονητής της Εθνικής, Ηλίας Ζούρος, ο οποίος προετοιμάζει για ειδικό ρόλο τον Νικ Καλάθη, που προορίζεται για... εξολοθρευτής του Πάρκερ.


Ο 46χρονος τεχνικός δήλωσε μεταξύ άλλων για το αυριανό ματς: «Οι παίκτες μου θα τα δώσουν όλα. Είμαι σίγουρος γι'Α αυτό, γιατί είναι πραγματικοί μαχητές και είμαι περήφανος που συνεργάζομαι μαζί τους. Υποσχόμαστε στους Ελληνες φιλάθλους να δώσουμε και την ψυχή μας στο γήπεδο. Είμαστε σε καλό δρόμο για το ματς της Πέμπτης. Επαναλαμβάνω, έστω κι αν γίνομαι κουραστικός, πως όλα ξεκινούν από την άμυνα».


Σχολιάζοντας την ήττα της Γαλλίας από την Ισπανία, ο Ζούρος ανέφερε: «Οι Γάλλοι επέλεξαν να παίξουν με μας. Θα δούμε αν έπραξαν σωστά ή όχι».

Σήμερα διεξάγονται οι δύο πρώτοι προημιτελικοί της διοργάνωσης. Στις 18:00 θα παίξουν Ισπανία - Σλοβενία, ενώ στις 21:00 η οικοδέσποινα Λιθουανία θα αντιμετωπίσει την ομάδα - έκπληξη της FYROM. Και οι δύο αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΤ1.



Αύριο εκτός από τον αγώνα της Εθνικής μας με τη Γαλλία, θα διεξαχθεί και το παραδοσιακό ευρωπαϊκό ντέρμπι Ρωσία - Σερβία, στον 4ο και τελευταίο προημιτελικό (21:00). Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν την Παρασκευή και ο μεγάλος τελικός το βράδυ της Κυριακής.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...