Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Οι U2 ολοκλήρωσαν τη μεγαλύτερη περιοδεία στην ιστορία της μουσικής

H μεγαλύτερη περιοδεία στην ιστορία ολοκληρώθηκε χθες 30 Ιουλίου, καθώς οι U2 έδωσαν την 110η συναυλία της 360 Tour στο New Brunswick του Καναδά.


Τα συνολικά έσοδα της περιοδείας ανέρχονται σε...
736 εκατ. δολλάρια, ενώ την παρακολούθησαν 7,2 εκατ. θεατές σε όλο τον κόσμο! Με αυτά τα νούμερα το συγκρότημα κατάφερε να σπάσει τα δυο ρεκόρ που κατείχαν μέχρι πρότινος οι Rolling Stones.


H περιοδεία των U2 ξεκίνησε το 2009 στη Βαρκελώνη και έκανε στάσεις σε 30 χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο του 2010. Η εμφάνισή τους στην Πόλη του Μεξικού ήταν αυτή με τους περισσότερους θεατές, αφού την παρακολούθησαν 108.800 fans!


Από τα highlights της περιοδείας ήταν και το ζωντανό μήνυμα που έστειλαν οι U2 στο πλήρωμα του διαστημικού σταθμού τη βραδιά της συναυλίας τους στο Houston, καθώς επίσης και η εμφάνισή τους στο Rose Bowl του Los Angeles, που 10 εκατ. άνθρωποι την παρακολούθησαν live μέσω του YouTube.


Τα μέλη του γκρουπ κατέχουν πλέον την πρώτη θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους μουσικούς του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes, αφήνοντας πίσω καλλιτέχνες όπως οι Bon Jovi, ο Elton John και η Lady Gaga.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...