Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Τέλος συμβασιούχοι και ωρομίσθιοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας, Γιάννη Πανάρετου, «κόβονται» όλοι οι συμβασιούχοι και ωρομίσθιοι διδάσκοντες στα μεγάλα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας.


Όπως αναφέρεται σε...
έγγραφο που έστειλε σε όλα τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας, από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά κανένα τμήμα πανεπιστημίου με περισσότερους από 25 διδάσκοντες (15 για τα ΤΕΙ) δεν θα προσλάβει συμβασιούχους.


Οι θέσεις που θα δοθούν για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος θα είναι συγκεκριμένες και για συγκεκριμένα μαθήματα και όχι συνολικά για κάθε ίδρυμα.


Το μέτρο αφορά κυρίως τα μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας, ενώ δεν αφορά τα περιφερειακά τμήματα, τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν πολλούς μόνιμους διδάσκοντες.
Ο υφυπουργός με το έγγραφό του, ζητεί να γνωστοποιήσουν στο Υπουργείο, μέχρι 30 Ιουνίου, τις ανάγκες του κάθε Ιδρύματος για θέσεις έκτακτου και ωρομίσθιου προσωπικού, προκειμένου να γίνει σωστός προγραμματισμός για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος και να μην εμφανισθούν δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις στις αναθέσεις διδασκαλίας.


Πάντως, το έγγραφο έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε ορισμένους καθηγητές, αλλά κυρίως στους άμεσα ενδιαφερόμενους εκτάκτους ή ωρομισθίους.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...