Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Στη Βουλή το θέμα των προπηλακισμών πολιτικών! Μη μου πείτε; Έτσουξε;

Να έρθει προς συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, το θέμα των επεισοδίων και των προπηλακισμών εναντίον του πολιτικού κόσμου, ζήτησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ακολούθησε και από...
τους βουλευτές της ΝΔ το ίδιο αίτημα.
Έχουν τρομοκρατηθεί μέχρι εκεί που δεν παίρνει .... Και κάπως έτσι θα γίνουν επικίνδυνοι!


Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων το θέμα έθιξε ο κ. Λοβέρδος, ενώ ακολούθησαν διαξιφισμοί και έντονη αντιπαράθεση με την πτέρυγα του ΚΚΕ.


«Συνάδερφοι ψηλά το κεφάλι, δεν φοβόμαστε κανέναν. Υπάρχουν πολιτικοί χώροι πίσω από ορισμένους, που προπηλακίζουν και πετούν πέτρες. Πρέπει να έρθει το θέμα στη Βουλή για συζήτηση. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, το θέμα της βίας πρέπει να συζητηθεί με τους αρχηγούς κομμάτων. Δεν γίνεται άλλο αυτό. Οι τραμπούκοι είναι γνωστοί στην ιστορία, στη σύγχρονη ιστορία και στρέφονται τελικά εναντίον του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας, κατευθυνόμενοι. Οτιδήποτε συμβαίνει πρέπει να το καταδικάσουμε και δεν πρέπει να το φοβόμαστε», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.


«Θα έπρεπε να υπάρξει συζήτηση εκτάκτως γι’ αυτά τα θέματα που κλιμακώνονται. Δεν φοβόμαστε για τα κορμιά μας, όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που από κάποιους δεν καθοδηγείται, αλλά υποθάλπεται. Θα πρέπει να γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή και οι αρχηγοί των κομμάτων να λάβουν θέση», συμφώνησε και ο βουλευτής της ΝΔ, Αθ. Γιαννόπουλος.


Παίρνοντας το λόγο ο Γ. Γιακουμάτος, είπε πως "δεν υπάρχουν μόνοι οι αγανακτισμένοι πολίτες αλλά και αγανακτισμένοι πολιτικοί" και πρόσθεσε πως "κάποιοι και με κομματικό και πολιτικό μανδύα θέλουν την αναρχία και δυστυχώς είναι πολιτικό κόμμα που βρίσκεται στη Βουλή".


«Απαράδεκτο φαινόμενο και πέρα για πέρα αντιδημοκρατικό», χαρακτήρισε με την σειρά του τα επεισόδια ο ανεξάρτητος βουλευτής Αθ. Λεβέντης και τόνισε πως όλοι οι πολίτες καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας από όπου και αν προέρχονται. «Είναι ντροπή να αποκλείεται το Κοινοβούλιο. Αποδοκιμάζουμε τις οποιεσδήποτε πράξεις τέτοιου είδους. Πρέπει και η Βουλή να παρέμβει διότι η Βουλή λειτουργούσε και οι βουλευτές ήταν αποκλεισμένοι. Η Αστυνομία δεν προστάτευε, ενώ είχε όλη τη δυνατότητα», είπε.


«Αισθανόμαστε ότι δεν θα έπρεπε να είμαστε εδώ…Περιμένουμε τις πρωτοβουλίες του προέδρου της Βουλής», ανέφερε η Ουρανία Παπανδρέου (ΛΑΟΣ)


«Οι άνθρωποι που κάνουν αυτές τις πράξεις είναι εν δυνάμει φασίστες. Τα προβλήματα αφορούν και τη δική μας ευθύνη. Τα γεγονότα πρέπει να είναι αφετηρία για προβληματισμό και συζήτηση», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδ. Βουδούρης.


"Θα τα μεταφέρω στον πρόεδρο και στον πρωθυπουργό», δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δ. Κρεμαστινός, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «βάλλονται όχι τα άτομα αλλά το σύνολο. Δηλαδή στις δημοκρατίες η κριτική επιβάλλεται όσο σκληρή και να είναι, αλλά προσωποποιείται. Η δημοκρατία δεν χαρακτηρίζεται από την ομαδοποίηση».


«Είμαστε ενάντια και δεν μπορεί να πετροβολεί κανείς», είπε παρεμβαίνοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χ. Χαραλάμπους. «Εσείς με τον κ. Πεταλωτή και οι μηχανισμοί σας είστε που υποθάλπετε αυτά. Να τα αναζητήσετε αλλού και όχι στο ΚΚΕ. ΤΟ ΚΚΕ όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα επεισόδια αλλά και τα καταδικάζει απερίφραστα. Είναι απαράδεκτα τα υπονοούμενα» ,συνέχισε ο κ.Χαραλάμπους απευθυνόμενος προς τον υπουργό και του ζήτησε «αν έχει στοιχεία να τα αναφέρει». Για προβοκατόρικους μηχανισμούς, έκανε λόγο ο έτερος βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Παπακωνσταντίνου.


«Το ΚΚΕ σε μια συζήτηση που μας ένωσε όλους, δεν ζήτησε να πάρει το λόγο. Όσο και αν φωνάζει ο κ. Χαραλάμπους, αυτός είναι που μου οργάνωσε αντισυγκέντρωση στην Κέρκυρα», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.


Σας πετροβόλησα; Σας χτύπησα;» ρώτησε ο βουλευτής τον υπουργό Υγείας, ο οποίος έδωσε αρνητική απάντηση. «Έχουν δικαίωμα οι Κερκυραίοι να εκφράσουν απόψεις», συμπλήρωσε ο κ. Χαραλάμπους. «Ποιοι Κερκυραίοι; Εσείς ήσασταν. Επίσης το ΠΑΜΕ ήταν που μου πέταξε πορτοκαλάδες στο Ηράκλειο», πρόσθεσεο κ. Λοβέρδος. «Όποιος δεν έχει στοιχεία να μην μιλάει», απάντησε ο κ. Χαραλάμπους.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...