Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Τι φοβούνται περισσότερο οι Αθηναίοι και οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων (;)

Και όμως αυτό που φοβούνται περισσότερο δεν είναι ούτε η οικονομική κρίση, ούτε και η αυξημένη εγκληματικότητα! Είναι οι σκάλες, τα σκαλοπάτια, τέλος πάντων όπως θέλετε πείτε το. Αν τουλάχιστον δεν είναι κυλιόμενες ο Αθηναίος δεν τις πλησιάζει με τίποτα! Ειδικά αν είναι και...
πολλά τα σκαλοπάτια και επίσης όταν αυτές αφορούν στο ανέβασμα και όχι στο κατέβασμα. Κάνει πίσω! Φοβάται να τις ανέβει! Ναι, όπως το ακούτε! Ίσως είναι και ο χειρότερος εφιάλτης του! Αν πάλι δεν έχει και ασανσέρ εκεί που πηγαίνει το πιθανότερο είναι να κατεβάσει κάτω τον άνθρωπο που επισκέπεται.


Ο σύγχρονος άνθρωπος των μεγαλουπόλεων έχει μάθει στην ευκολία. Δεν περπατάει, δεν γυμνάζεται. Η ζωή του είναι ένα δίκυκλο, ένα τρίκυκλο, ένα τετράκυκλο. Δυστυχώς, τα ωραία του τα πόδια τα χρησιμοποιεί μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και για πολύ κοντινές αποστάσεις.


Εντάξει, να το καταλάβουμε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας ή αν η ηλικία δεν το επιτρέπει, αλλά αν όχι, τότε με αυτή τη συμπεριφορά το μόνο που καταφέρνει είναι να δημιουργεί προβλήματα!


Είναι ανεπίτρεπτος αυτός ο ανθρώπινος στοιβαγμός πίσω από τις κυλιόμενες σκάλες του Ηλεκτρικού και του Μετρό, αυτές οι τεράστιες ουρές που σχηματίζονται. Ας περπατήσουμε επιτέλους και λίγο. Δεν βλάπτει! Και δεν ενοοούμε περπάτημα ούτε πάνω στις κυλιόμενες σκάλες, ούτε και μέσα στο ασανσέρ...


ΠΗΓΗ: clopyandpaste


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...