Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Το Άγιο Φως στην Αθήνα

Με τιμές αρχηγού Κράτους, υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πολιτικοί, στρατιωτικές μονάδες της χώρας, αλλά και πιστοί, την άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα.


Το φως μετέφερε ο Έξαρχος του Αγίου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός Θάνου και εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.


Στην πύλη 9 του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, είχαν συσσωρεύσει εκατοντάδες πιστοί. Στη συνέχεια αφού πέρασαν από ειδικό έλεγχο, βρέθηκαν στον ειδικά περιφραγμένο χώρο προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελετή υποδοχής του.


Το φως περιμένουν εκατομμύρια πιστοί ανά την Ελλάδα, αφού από το Ελ. Βενιζέλος θα μεταφερθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στις 20.45 θα προσγειωθε΄λι με ειδική πτήση και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», από όπου θα το παραλάβουν ιερείς προκειμένου να το μεταφέρουν σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα. Στα Χανιά θα φτάσει στις 21.10 ενώ στην Κάρπαθο στις 20.15.

Σε κλίμα κατάνυξης η αφή του Αγίου Φωτός

100.000 περίπου πιστοί, υποδέχτηκαν το Άγιο Φως στον Πανάγιο Τάφο. Οι χιλιάδες πιστοί που περίμεναν για το θαύμα ξέσπασαν σε ζητωκραυγές, ενώ οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα.

Να σημειωθεί πως κατά την απογείωση της Ελληνικής αποστολής για τα Ιεροσόλυμα υπήρξε πρόβλημα στο αεροσκάφος που θα τους μετέφερε, με αποτέλεσμα έπειτα από μισή ώρα πτήσης να επιστρέψουν πίσω από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και να επιβιβαστούν σε άλλο αεροσκάφος, ίδιου τύπου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...