Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Κατηγορείται για τρομοκρατία

Νέα στοιχεία παρουσίασε η ΕΛΑΣ για τον καταζητούμενο Β. Παλαιοκώστα. Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του. Κατηγορείται για τρομοκρατικές πράξεις κατά συρροή. Βρέθηκε αποτύπωμά του και σε ΙΧ - μέσο διαφυγής των δραστών που πυροβόλησαν αστυνομικούς έξω από την...
Αράχωβα


Καινούργια στοιχεία δημοσιοποιούνται την Τρίτη (08/02) από την ΕΛΑΣ και έρχονται να ανοίξουν νέα σελίδα στο κεφάλαιο Βασίλης Παλιοκώστας. Σε βάρος του 45χρονου καταζητούμενου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον 13ο Ανακριτή Αθηνών. Κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατά συρροή, ανθρωποκτονία με πρόθεση, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας από τρομοκρατική οργάνωση και θανατηφόρα έκρηξη.


Όλα αυτά αφορούν στο θανάσιμο τραυματισμό, το βράδυ της 24ης Ιουνίου του 2010, του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Γεωργίου Βασιλάκη, υπασπιστή του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Μία ενέργεια για την οποία δεν ανέλαβε την ευθύνη καμία οργάνωση.
Αποτύπωμα του Παλαιοκώστα βρέθηκε στον παγιδευμένο με εκρηκτικά επιστολικό φάκελο που στάλθηκε ταχυδρομικά στον τότε υπουργό.


Πέραν τούτου όμως, σύμφωνα με την αστυνομία, αποτύπωμα του καταζητούμενου Β. Παλαιοκώστα βρέθηκε στο αυτοκίνητο, μάρκας AUDI A 4, το οποίο εγκαταλείφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής έξω από τη Χαιρώνεια Βοιωτίας, μετά την καταδίωξη από αστυνομικούς. Υπενθυμίζεται πως άγνωστος είχε πυροβολήσει κατά των αστυνομικών και είχε τραυματισθεί ένας από αυτούς.


Την υπόθεση ερευνά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ παρακαλείται από την ΕΛΑΣ, οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι σχετικό με τον παραπάνω καταζητούμενο να επικοινωνήσει με την αστυνομία.


Ο βασιλιάς των αποδράσεων
Ο Βασίλης Παλαιοκώστας είναι από τους πιο διάσημους κακοποιούς της χώρας και έχει στο ενεργητικό του απαγωγές, ληστείες, αλλά και δύο εντυπωσιακές αποδράσεις. Μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του Νίκο, αποτελούν μόνιμο πονοκέφαλο για την ΕΛΑΣ, εδώ και 22 χρόνια


Πρώτη φορά ο Βασίλης Παλαιοκώστας συλλαμβάνεται το 1986 σε ηλικία μόλις 20 ετών αλλά δεν πτοείται.
Τα δύο αδέρφια απαγάγουν το 1995 τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Χαΐτογλου το 1995, ενώ προχωρούν και σε σειρά ληστειών, καταφέρνοντας να ξεφεύγουν.


Σημαντικότερη ήταν η ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην Καλαμπάκα το 1992.
Ο Βασίλης Παλαιοκώστας μετά την πρώτη απόδρασή του με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποίησε και την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά. Αυτό πάντως που θα θυμούνται σίγουρα οι περισσότεροι είναι οι αποδράσεις του κατά τα 22 χρόνια δράσης του.




Ο Βασίλης Παλαιοκώστας βοήθησε τουλάχιστον μια φορά τον αδελφό του να αποδράσει από τις φυλακές της Λάρισας το 1980, ενώ ο ίδιος αποδρά πρώτη φορά το 1991 από τις Φυλακές Χαλκίδας. Ακολουθούν βέβαια οι δυο αποδράσεις του από τις Φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο και με "συνεπιβάτη" τον Αλκέτ Ριζάι. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι τα αδέρφια Παλαιοκώστα, χαρακτηρίζονται από την αστυνομία ως "άκρως επικίνδυνοι κακοποιοί", μέχρι σήμερα δεν βαρύνονται με δολοφονία.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...