Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Φωτιά και λαύρα τα εισιτήρια για Σποράδες


Οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε πλοία και ταχύπλοα για Βόρειες Σποράδες χτυπάνε κόκκινο, κατατάσσοντας τα νησιά μας σε έναν από τους πιο ακριβούς προορισμούς. Φέτος το καλοκαίρι η τιμή του απλού εισιτηρίου από Βόλο για Σκιάθο με το πλοίο ήταν... 21 ευρώ και πλησίαζε την τιμή που ίσχυε στα «δελφίνια», τα οποία ωστόσο καλύπτουν τη διαδρομή Βόλος - Σκιάθος στο μισό ακριβώς χρόνο.

Την ίδια στιγμή το απλό εισιτήριο από Βόλο για Σκόπελο και Αλόννησο κόστιζε το καλοκαίρι 27 ευρώ, ενώ απαγορευτικές ήταν οι τιμές για ταξίδι με το αμάξι. Το εξωπραγματικό των τιμών φαίνεται μάλιστα αν σκεφτεί κανείς πως για να ταξιδέψει Δεκαπενταύγουστο, φουλ σεζόν, στη Μύκονο χρειάζεται μόλις 45 ευρώ και για Ρόδο, ταξίδι 12 ωρών και περισσότερο, το εισιτήριο κοστίζει 54 ευρώ!

Πέντε ώρες για 60 μίλια

Σημειώνεται πως τα ακριβά εισιτήρια βέβαια δεν είναι για καινούργια πλοία και δελφίνια. Το οχηματαγωγό πλοίο Express Σαντορίνη μετράει 37 χρόνια ζωής. Κατασκευάστηκε το 1974 στη Γαλλία και αναπτύσσει ταχύτητα 19,5 κόμβους. Στους χώρους του μπορούν να φιλοξενηθούν 1.436 επιβάτες και διαθέτει 50 καμπίνες και στο γκαράζ μπορούν να μεταφερθούν 210 οχήματα. Τώρα μετά από 37 χρόνια χρειάζεται πέντε ώρες για να διανύσει 60 μίλια (όσο είναι Βόλος - Σκόπελος)!

Την ίδια στιγμή το flying cat 5 που εξυπηρετεί τα νησιά το χειμώνα μετράει 15 χρόνια ζωής και το flying cat 6 14 χρόνια, ωστόσο μαζί με το Express Σαντορίνη τα πληρώνουμε χρυσάφι!

Πηγή: Ταχυδρόμος


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...