Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Δεν υποχωρούν οι μετανάστες-Παραμένουν στη Νομική (videos)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (26/01) στο κτίριο της Νομικής Αθηνών, μέλη πρωτοβουλιών πολιτών υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών. Εν τω μεταξύ, σε διελκυστίνδα μεταξύ της κυβέρνησης και των πρυτανικών Αρχών του πανεπιστημίου Αθηνών, έχει εξελιχθεί το θέμα της...
εκκένωσης του κτιρίου.


Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, ο κ. Νίκος Γιαννόπουλος τόνισε πως ήδη από την Τετάρτη (26/01) οι μετανάστες θα βγαίνουν κατά ομάδες, για να έρχονται σταδιακά σε επαφή με την κοινωνία. “Είμαστε δύσκολος αντίπαλος και η Πολιτεία το γνωρίζει”, ξεκαθάρισε ο ίδιος, για την περίπτωση που επιχειρηθεί καταστολή.


Ο κ. Γιαννόπουλος επιτέθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ειδικά στον ηλεκτρονικό Τύπο για τον τρόπο που χειρίστηκαν το ζήτημα, ενώ αναφερόμενος στον Πρύτανη, Θ. Πελεγρίνη, είπε πως οι μετανάστες ζουν σε ένα άδειο κτίριο, όπου δε γίνεται καμία εκπαιδευτική δραστηριότητα, ενώ δεν συντρέχει δημοσιονομική παράβαση, γεγονός που αποδείχθηκε και μετά τον έλεγχο, που ο ίδιος διέταξε.





Ο κ. Μάρκος Χατζησάββας, από το Forum Μεταναστών Κρήτης, αξίωσε άμεση λύση στο θέμα της νομιμοποίησης, ενώ ζήτησε από τους μετανάστες να κάνουν υπομονή.


“Η πίεση που ασκείται σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις θα είναι τέτοια, που θα τους αναγκάσει να αλλάξουν τις αποφάσεις τους”, είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην απεργία πείνας που έχουν αρχίσει οι μετανάστες.


Ο ίδιος τέλος έθεσε δύο ερωτήματα, πρώτον “πότε θα σοβαρευτεί το κράτος στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής” και δεύτερον, “πότε θα αποκτήσουν δικαιώματα οι μετανάστες, που είναι άνθρωποι που έχουν αφήσει τις δουλειές τους, για να ζητήσουν νομιμοποίηση”.


Ο κ. Σάββας Μιχάλης, εκ μέρους των πολιτών, τόνισε πως δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα που “κραυγάζει εναντίον των μεταναστών, αλλά και η Ελλάδα που αγκαλιάζει αυτούς τους ικέτες”.





Υπενθυμίζεται πως το πρωί της ίδιας ημέρας, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών, ζήτησαν τη συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών, για την εκκένωση του κτιρίου της Νομικής Σχολής, και μάλιστα εντός της ημέρας.


Αρνητική ήταν η απάντηση του υπουργείου, που ζητά από τις Αρχές να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, όπως αυτά απορρέουν από το νόμο και την ιδιότητά τους.


Από το μεσημέρι, η πρυτανία του πανεπιστημίου Αθηνών τελεί υπό καταληψη απο αριστεριστές φοιτητές , ενω η πρόταση του κοσμητορα να μεταφερθούν στο Χημείο οι μετανάστες, δεν έγινε δεκτή.





Μιλώντας με έναν εκ των μεταναστών, σημείωσε ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία πείνας, έως ότου δικαιωθεί ο αγώνας τους και η ελληνική κυβέρνηση τους παράσχει τα χαρτιά νομιμοποίησης.










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...