Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Χιμένεθ: "Ο Τζιμπούρ είναι εκτός ομάδας"

Μεταγραφές ουσίας ζήτησε ο Μανόλο Χιμένεθ χαρακτηρίζοντας τον Μίτσελ τεράστιο ποδοσφαιριστή. "Να μην έρθει κανείς αν δεν είναι καλύτερος από τους παίκτες που έχω τώρα" τόνισε ο Ισπανός προπονητής, ο οποίος υπενθύμισε ότι...
το τέλος του Τζιμπούρ είναι οριστικό.


Παραμονές του αγώνα με τον Πανσερραϊκό ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε στους δημοσιογράφους και αναφέρθηκε στο οριστικό τέλος του Τζιμπούρ από την ΑΕΚ. ο Ισπανός προπονητής αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά ζητήματα της Ένωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ

-Για τον Τζιμπούρ:
"Ο Τζιμπούρ είναι ένα θέμα που το έχω κάνει πέρα, ελπίζω για τελευταία φορά. Ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα μέχρι εκείνο το συμβάν. Στο αγωνιστικό κομμάτι πρόκειται για έναν πάρα πολύ καλό ποδοσφαιριστή. Σέβομαι απόλυτα την όποια απόφαση παίρνουμε σαν ομάδα. Δεν θα διορθώσω προβλήματα που υπάρχουν από το παρελθόν. Είμαι εδώ για να δίνω λύσεις σε προβλήματα που δημιουργούνται τώρα και προσπαθώ να χτίζω και να δημιουργήσω μια ομάδα για το μέλλον. Δεν θα κοιτάω στον καθρέφτη, παρά μόνο μπροστά. Η απόφαση είναι πως ο Τζιμπούρ είναι εκτός ομάδας. Αγωνιστικά είναι μια σημαντική απώλεια, αλλά η ομάδα είναι πάνω από όλους, εμείς είμαστε περαστικοί. Έχουν περάσει πολλοί προπονητές, παίκτες, πρόεδροι, κάποιοι καλύτερα κάποιοι χειρότερα, η ΑΕΚ όμως μένει. Πάνω από όλα βρίσκεται η ιστορία της ομάδας".

-Για το επεισόδιο με τον Χιμένεθ:
"Αν υπάρχει διαμάχη που πρέπει να λυθεί δικαστικώς, ο καθένας παλεύει για τα δικά του συμφέροντα. Δεν είχα κανένα παράπονο μέχρι εκείνη την ημέρα. Όταν αποφασίζει η ομάδα πως δεν είναι πλέον ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, τού εύχομαι τα καλύτερα. Δεν είναι στα χέρια μου να πάρω καμία απόφαση γι' αυτό. Να είναι τυχερός και ό,τι η ομάδα αποφασίσει να κάνει εγώ να το δεχτώ. Αρκεί να μου το δικαιολογούν και να το βλέπω λογικό. Κανείς δεν μου λέει τι πρέπει να κάνω. Ούτε η ΑΕΚ, ούτε η Σεβίλλη, κανείς. Μόνο ο Θεός".
-Για τα μεταγραφικά σενάρια: 

"Κάποιοι αποπροσανατολίζουν ακόμα και εμένα. Μεταγραφές για εμένα είναι οι ποδοσφαιριστές που έχω τώρα. Να μην έρθει κανείς αν δεν είναι καλύτερος από αυτούς που έχουμε. Ο κύριος Γκρέταρσον και όλη στην ΑΕΚ δουλεύουμε για την καλύτερη λύση. Κάποιους ίσως και να μην μπορέσουμε να τους φέρουμε. Μιλάμε με παίκτες βασικούς στην Ισπανία που δύσκολα θα ερχόντουσαν σε οποιαδήποτε ομάδα στην Ελλάδα. Είναι και υπερβολικά ακριβοί".
-Για τη βαθμολογική θέση της ΑΕΚ: 

"Ακόμα και αν έχουμε πολλά προβλήματα εξακολουθούμε να είμαστε τρίτοι. Με ενίσχυση και τη βοήθεια του Θεού του χρόνου μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Μπορεί να χάσουμε την τρίτη θέση αυτή τη στιγμή μόνο από τον ΠΑΟΚ".

-Για τον 25χρονο Ισπανό αμυντικό χαφ της Μπέρμιγχαμ, Μίτσελ: 
"Αν μιλάμε για τον Μίτσελ στο επίπεδο που ήταν πέρυσι, πρόκειται για τεράστιο ποδοσφαιριστή, για αυτό και η Μπέρμπιγχαμ έδωσε 3 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσει. Έχουμε όμως, κι εμείς ένα καλό αμυντικό χαφ που είναι ο Μάκος".

-Για τις δοκιμές που γίνονται στην ΑΕΚ: 
"Είμαι ανοικτός στο να έρθουν παίκτες για δοκιμές, αλλά όχι ποδοσφαιριστές που δεν γνωρίζω. Αν κάποιος θέλει να έρθει και δεν το ξέρουμε, ας έρθει, αλλά αν δεν είναι νεαρός με φιλοδοξίες και δεν έχει κάτι που να μπορεί να βελτιώσει την ομάδα, δε θα μείνει. Δοκιμάστηκαν πολλοί, αλλά δεν ήταν καλύτεροι από αυτούς που είχαμε, άρα δεν μας ενδιαφέρουν".

-Για το ματς με την Κέρκυρα: 
"Θα ήθελα να ήμασταν πιο αποτελεσματικοί, γιατί δεν κάναμε άσχημα τη δουλειά μας. Αλλά αν δεν βρούμε στόχο, δεν μπορούμε να κερδίσουμε. Θέλω την ίδια δημιουργία, αλλά καλύτερο στόχο. Για τον επιθετικό το γκολ είναι και θέμα τύχης. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...